top of page

Idag lärde jag mig ett nytt ord, från 2010!

Ibland inser man att världen snurrar allt snabbare och det tar allt mer tid till att hänga med i vad som händer överallt. Läste en kundtidning från Volvo att det för första gången någonsin kan finnas medarbetare från 5 generationer samtidigt på en arbetsplats. I mångas värld så är det kanske mer än 10 år mellan generationer, men man får respektera att definitioner förändras och anpassas. Ibland för att göra en poäng.


I ett annat sammanhang på LinkedIn så hittade jag en person som heter Per Lanevik som i sin beskrivning hade ett ord sam jag inte sett förut. Han skriver "Affärs- och innovationsledare till företag som behöver utveckla sina tjänster inför nya trender i en raplex värld."


Raplex! Ordet gör att jag "hajar till" och inser att min hjärna har fångats av något som jag inte kommer kunna släppa. Något nytt, fräscht och lite spännande.


Och vad gör man när man blir nyfiken...? Jag Googlar i alla fall och finner en intressant artikel där Mats Olsson från Cairos Future citeras (länk här) och som beskriver det nya ordet som min hjärna upptäckt.


"Raplex är en sammanslagning av orden rapid och complex, och beskriver den snabba förändringstakt och komplexitet som präglar vår tids fenomen. Tänk bara på Internet och mobiltelefoner; utvecklingen har varit rätt så snabb och IT-system och mobiltelefoner har blivit allt mer komplexa." citeras Mats.


Problemet är ju att när jag läst vidare inser jag att artikeln är från "Du&Jobbet" från 2010. Mitt nya ord är snart en generation gammalt alltså. Den 25 oktober är det 10 år sedan Mats skrev artikeln som fångade mitt intresse.


Hursomhelst så är världen fortfarande snabb och komplex och jag ser fram emot att höra dina kommentarer om det.
39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page