top of page

Tillbaka från semestern - några tips

Denna vecka och framförallt nästa vecka så återgår många i Sverige till sina arbeten efter semestern.

Vi på ValueTech frågade några ledande experter på området (de har varit på semester många gånger :) om vad som är det viktigaste att tänka på...

Här är några av deras input som du kan använda som en checklista under denna och kommande veckor.Några viktiga saker att göra för att underlätta övergången och återgången till arbetslivet:

  1. Skapa en plan: Innan du börjar arbeta igen, ta dig tid att planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Gå igenom din att-göra-lista och identifiera de viktigaste projekten och deadlines som behöver hanteras först. Genom att ha en tydlig plan kommer du att känna dig mer strukturerad och målinriktad när du börjar arbeta.

  2. Hantera e-post och meddelanden: Gå igenom din e-post och andra plattformar för att ta reda på vad som har hänt under din frånvaro. Besvara viktiga meddelanden och ta reda på om det finns några brådskande ärenden som behöver hanteras omedelbart. Detta hjälper dig att få en uppdaterad bild av vad som har hänt medan du var borta.

  3. Uppdatera dig om projekt: Ta reda på var du lämnade av på olika projekt innan du gick på semester. Se till att du är medveten om aktuella framsteg, eventuella ändringar och nästa steg som behöver tas. Om det finns kollegor som har tagit hand om dina projekt medan du var borta, ha ett möte med dem för att vara helt uppdaterad.

  4. Möta kollegor och chefer: Ta dig tid att träffa dina kollegor och chefer för att återuppta kontakterna och få en känsla av arbetsklimatet. Att ha en öppen kommunikation med dina teammedlemmar hjälper till att återställa arbetsrelationer och skapa en smidig återgång till arbetsmiljön (tänk på att de också förmodligen precis är tillbaka).

  5. Var realistisk med arbetsbelastningen: Förvänta dig inte att komma tillbaka till jobbet och omedelbart vara på 100% arbetskapacitet. Ge dig själv lite tid att acklimatisera dig och återfå fokus. Det är normalt att det kan ta ett tag att komma in i arbetsrutinen igen.

  6. Ta hand om dig själv: Sömnmönster och rutiner kanske har ändrats under semestern, så se till att återställa en hälsosam balans mellan arbete och fritid.

Det var några tips och idéer om hur du strukturerat kan ta dig igenom de närmaste veckorna om du just återgått till arbetet efter semestern.


Många företag kickstartar också hösten med att göra en affärskulturanalys genom ValueTech. Denna analys ger insikter och nya perspektiv om hur affärsprocesserna fungerar och sätter strålkastaren på det kundvärde ni skapar i er organisation.

Att sätta kunden i centrum genom medarbetarnas ögon är ett perfekt sätt att starta hösten.

Vill du veta mer, läs mer här , kontakta mig Erik Engström på 0735-445 375 eller email erik@valuetech.se

9 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page