top of page

-Alla har en plan tills de får ett slag på käften!

Jag läser en bok skriven av Pontus Bodelsson Under sina år som vd på Sydsvenskan, Nationalencyklopedin, Helsingborgs Dagblad, QuickWise och reklambyrån MOR har Pontus Bodelsson hunnit begå ett stort antal misstag som ledare och skriver idag böcker och föreläser i ämnet runt om i Sverige. Han har tagit detta citat från den berömda Mike Tyson som förstår innebörden av att alla planer i världen kan förändras i ett enda slag.

Det var så befriande att se en negation i en boktitel att det var näst intill omöjligt att ducka när den dök upp i mina digitala flöden. Som vanligt kallar jag det läsa fast jag lyssnar på boken.


Efter redan 30 minuter in i boken har han mig fast i sitt sätt att berätta klokskap utifrån sina misstag samtidigt som han bekräftar mycket av det vi ständigt pratar med VD, ledningsgrupper och styrelser om. Behovet av att förstå var man befinner sig genom att lyssna på medarbetarna och engagera genom att involvera.

ValueTech har under året skapat stora värden genom att ge medarbetare möjlighet att beskriva ett nuläge som sedan ligger till grund för de strategiska och taktiska beslut som ligger till grund för små och stora förändringsarbeten. Och alltid med kunden i fokus, det är ju vår specialitet!

Krångla mindre, var äkta, underskatta inte utmaningen och låt det ta tid. Saker jag tar med mig in efter dagens morgonpromenad. Ser redan fram emot eftermiddagspromenaden hem igen där jag hoppas på att få mer kunskap och inspiration.


Om du är nyfiken heter boken jag läser: Ledarskap för förändring : Mina 79 bästa misstag och annat värdefullt!

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page