top of page

A liminal experience - pandemins prövningar

Mycket intressant artikel från Harvard Business Review som beskriver det vi gått och går igenom under pandemin som "a liminal experience".

Beskrivningen kan liknas vid en testperiod med olika stadier. En period under vilken vi alla går igenom olika typer av prövningar som formar om oss som människor och där vi efter prövningarna har förändrats som individer.


Artikeln visar också på flera synsätt som ger möjligheter efter pandemin om man tar tillvara på och förstå att det som var innan pandemin kanske inte kommer igen.


Jag tycker speciellt aspekten som beskriver ledarskapet och hur ledare ska hantera den nya situationen efter pandemin.

Den situation som du ställs inför efter pandemin:

-jag som ledare och chef har förändrats under pandemin...

-mina anställda har förändrats under pandemin...

-mina partners och mina kunder har förändrats under pandemin...


När vi återgår till våra arbetsplatser igen så hela kartan gällande våra affärrelationer ritats om från hur det var förut.

Frågan är - hur kan vi göra det bästa av denna unika situation?

Hur kan vi ta tillvara på tillfället och t ex bli bättre som ledare och få mer engagerade medarbetare som skapar ökande och bestående kundvärde varje dag?


Författaren ser stora möjligheter att vi ska kunna komma ut starkare och bättre på andra sidan men det ställer också stora krav på att kunna kommunicera, lyssna och förstå både sig själv, hur man förändrats under pandemin och även vara lyhörd och förstå hur alla relationer/kontakter man har inom och utanför företaget har förändrats.


"The pandemic therefore represents an opportunity to build revitalized organizational cultures, and to emerge collectively stronger from our time of trial". För att läsa artikeln i sin helhet klicka på länken nedan.


ValueTech hjälper företag öka levererat kundvärde med hjälp av medarbetarnas insikter.

Du du nyfiken på vår modell och hur vi kan hjälpa dig, maila mig på erik@valuetech.se eller ring 0735-445 375


15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page